Sprekers

Peter Cooper ziet steden transformeren naar slimme steden maar weet dat er weinig verandert als bestaande business modellen niet worden aangepast. Als expert houdt hij zich bezig met de strategische ontwikkeling van Smart Cities en duidt hij welke rol data daarbij speelt. Als data wordt geïntegreerd in een slim business model dan ligt beter samenwerken voor het grijpen. En wanneer systeemdenken én ondernemerschap binnen slimme steden fuseren opent zich een nieuwe wereld. Een bijzondere blik achter de schermen van zijn toonaangevende projecten bij de Smart Cities Bristol, Birmingham, Madrid, Shanghai en New York.

Peter’s achtergrond is een mix van businessman en academicus, werkend als een Smart Cities Consultant voor milieu expert Arup, terwijl hij ondertussen bezig is met een doctoraal in Smart Cities bij de Universiteit van Bristol. Peter werkt nauw samen met burgemeesters en corporate CEO’s om direct en effectief kansen te herkennen op het gebied van technologie en data. Mogelijkheden voor het oplossen van milieu issues, het tot stand brengen van economische groei en het verbeteren van de kwaliteit van het leven. Zijn research – naar digitale business modellen die publieke en private sector collaboratie tot stand brengen – heeft ertoe geleidt dat hij veel van zijn tijd steekt in de Universiteit van Harvard, IESE Business School en als gast docent les geeft bij de Universiteit van Bristol.

Peter is uitgeroepen tot Student van het jaar 2010 bij de Universiteit van Bristol voor zijn inzet om meer jonge engineers te laten werken aan grote urban projecten. Zijn inzet en acties hebben hem een plek opgeleverd als ‘Royal Academy of Engineering Top 30 Leader’ en hij verwierf hiermee tevens een plek in het instituut van Civil Engineers als een van de Top 3 kandidaten van dat jaar. Peter is voorzitter van het ‘SmarterUK”s new Smart Citiies Young Professionals’ netwerk, heeft een plek binnen de ‘Royal Academy of Engineering’s Alumni Panel’ en is lid van de ‘UK”s All Party Parliamentary Group of Smart Cities’.