Roundtables

Roundtables

Het vaarwater van innovatie

Lunch roundtable
Tijd: 12:30-13:15 uur
Vrije inschrijving

Innovatie is de aanjager van verandering in elke sector en binnen elk bedrijf. Hoe werkt verandering en technische innovatie eigenlijk binnen een relatief 'behoudende' sector als Olie en Gas? Anthony Veder, marktleider in Gas Shipping deelt ambities en ervaringen en laat zien dat zelfvarende schepen binnen tien jaar echt geen droombeeld meer zijn. Hoe digitaal werken - binnen een veeleisende transportwereld met bijzonder complexe supply chain - enorme voordelen kan opleveren stelt Benne Engelen aan de orde tijdens deze roundtable discussie.

Tafelheer:
Benne Engelen
Manager Operations - Anthony Veder Rederijzaken BV
Organising Smart City Development

Lunch roundtable
Tijd: 12:30-13:15 uur
Vrije inschrijving

Terwijl de technologie van de Smart City zich in hoog tempo ontwikkelt, liggen de vraagstukken rondom de financiering en organisatie ervan nog grotendeels open. Want hoe zorg je ervoor dat die Smart City er ook echt komt? De gemeente Amersfoort, Hilversum, FLX Amsterdam en de Economic Board Utrecht ontwikkelen een concept dat op die vraag antwoord moet geven. Tijdens de roundtable gaan zij graag het gesprek aan over hoe je een coalitie bouwt die tot oplossingen leidt, hoe je die oplossingen financieel mogelijk maakt en hoe je mens, maatschappij en machine duurzaam met elkaar verbindt in de Smart City.

Tafelheer:
Heerd Jan Hoogeveen
Domein Manager Diensteninnovatie - Economic Board Utrecht
Wat zijn de IT uitdagingen voor nu en in de toekomst?

Lunch roundtable
Tijd: 12:30-13:15 uur
Vrije inschrijving

Thema's als Big data, Cloud, Mobility, virtualization, security en BYOD en de toename van aantal softwareaudits vragen om meer inzicht in uw IT domein. Waarom deze trends en ontwikkelingen in de markt zijn, is voor de meeste duidelijk. Maar hoe de vraag ''hoe kunnen we'' grip en inzicht houden op ons IT domein is voor de meeste organisaties nog een uitdaging. Tijdens de roundtable behandelen wij daarom de onderstaande stellingen:

 • - "De grootste uitdaging van Big Data is het omzetten van gegevens naar bruikbare informatie."
 • - "Door de overgang naar cloud is er minder inzicht & controle."
 • - "In het jaar 2020 ligt de focus van vendoren bij audits op Mobile Devices."
 • - "De opkomst van 'Mobility' brengt nieuwe beveiligingsuitdagingen met zich mee."
 • Tafelheer:
  Khalid Hafid
  Business Development - Snow Software
  Drie onmisbare juridische tips voor elk Smart City-initiatief

  Lunch roundtable
  Tijd: 12:30-13:15 uur
  Vrije inschrijving

  Bij Smart City-initiatieven is vaak (bewust dan wel onbewust) te weinig aandacht voor de juridische kant. Zonder het gebruik van juridisch jargon, geven wij u in deze Round Table drie onmisbare juridische tips die een positieve uitwerking zullen hebben op elk Smart City-initiatief. Daarbij wordt ook gekeken naar recent gelanceerde Smart City-applicaties. Wat kan er beter?

  Tafelheren:
  Sebastiaan Palm
  Smart City Lawyer - Marxman Advocaten
  Theo Stockmann
  Smart City Lawyer - Marxman Advocaten
  DDoS Attacks: Gotta catch them all - Is uw netwerk voldoende beschermd tegen cybercriminaliteit?

  Lunch roundtable
  Tijd: 12:20-13:20 uur
  De Level 3 roundtable lunch is op invite only.

  Distributed Denial of Service attacks groeien in omvang, frequentie en complexiteit. Geen enkele onderneming is immuun voor dit soort aanvallen. Applicatie beschikbaarheid, website uptime en de toegankelijkheid van netwerk infrastructuur zijn kritisch voor de continuiteit van bedrijven. Iedere minuut downtime kost geld. Onlangs organiseerde Level 3 een benchmark onderzoek naar de beveiliging van netwerkdiensten. Nu steeds meer organisaties een deel van hun ICT naar de cloud verhuizen, maakt dat het beheer en de beveiliging van communicatienetwerken complexer. Bovendien moet bandbreedte ten allen tijde flexibel af te stemmen zijn op het dataverkeer. Hebben bedrijven hiervoor een corporate communicatienetwerkstrategie ontwikkeld? Hoe past die binnen het compliancy beleid? En wat zijn de toekomstige bottlenecks in het netwerkmanagement? We praten u er graag over bij.

  Tafelheer:
  Lex Borger
  Consultant Information Security bij i-to-i en Editor-in-Chief bij Magazine Informatiebeveiliging